HOME | BLOG | BLOGPOST

Waaraan moet je YouTube kanaal voldoen?


YouTube kanaal inrichten voor hogere conversies!

Je website is het uitstalraam van je bedrijf, je YouTube kanaal moet dat ook zijn! Maak het zo mooi dat je niet kunt wachten om mensen uit te nodigen.

Vanzelfsprekend probeer je met 'the channel art', met de image banner bovenaan de pagina, deze pagina te laten matchen met je website.

Zorg voor een zelfde sfeer dan in je andere marketing uitingen.

Abonneer u op ons YouTube kanaal en u mist geen enkele nieuwe videoproductie!
 • Belangrijk is dat de foto die je gaat toevoegen, iets moet zeggen waar je YouTube kanaal over gaat. Dit omdat de popup (hover card) met daarin je 'channel art' verschijnt, als men ergens anders in YouTube, over je profiel picture gaat. Dit is een soort preview. Als je dit dus zo maakt, dat het voor de kijkers duidelijk is waar je kanaal over gaat, zal dit veel extra bezoekers opleveren, meer inschrijvingen en ga zo maar door.

 • Deze banners kun je ook best geregeld wijzigen. Vaste bezoekers vermoeden zo dat er weer nieuwe video's te bekijken zijn.

 • Je kunt je kanaal nog zo goed inrichten, de kwaliteit en de inhoud van je online video's zijn uiteraard het belangrijkste waardoor je bezoekers zich gaan engageren.

 • Een goede pagina helpt altijd om de conversie te verhogen. De bezoeker ziet onmiddellijk de overige content en andere voor hem interessante playlists. Dit zorgt er allemaal voor dat hij niet anders kan, dan zich in te schrijven voor je video kanaal.

 • De profiel foto die je gaat gebruiken moet er klein, even goed uitzien als groot. Meestal een logo of een foto van een persoon. (links boven op je kanaal)

 • Op elk YouTube kanaal kan men zich inschrijven. Zorg er ook voor dat mensen zich kunnen uitschrijven. Vermeld dit ook niet in té kleine lettertjes. Dit schept vertrouwen.

 • Gebruik een trailer, al dan niet zelf gemaakt, die mensen aanzet tot inschrijven. En als de bezoeker reeds ingeschreven is, laat hem dan 'suggesties' zien in plaats van die trailer. Je pagina optimaliseren voor beide groepen is uiteraard raadzaam.

 • Twee gebruikelijke inschrijvingsvideo's zijn; Jezelf of je bedrijf en je kanaal voorstellen. De kijkers vragen om commentaar te geven of om zich in te schrijven. Bij het tweede type gaan we proberen om zoveel mogelijk views te bekomen. De channel trailer zou wel dezelfde moeten zijn.

 • Meerdere channel trailers zouden wel eens nuttig kunnen zijn voor Fan Finder Video van YouTube. Deze trailers kunnen gebruikt worden als gratis ads.

 • Als er direct tegen een camera gesproken wordt, werkt een trailer video het beste. Om de CTA (call-to-action) te verhogen gaan we uiteraard humor en emotie toevoegen. 90 Seconden lijkt ons ideaal. De lengte kan eventueel variëren van 30 seconden tot 8 minuten of zelfs langer.

 • Om dié professionele uitstraling te verkrijgen die je wil, kun je in het begin, als je nog te weinig video's (content) hebt, andere video's er opzetten. Uiteraard moeten deze aansluiten bij je thema. Haal ze eraf zodra je zelf voldoende video's hebt.

 • Als je andere kanalen gaat aanbevelen, zorgt YouTube ervoor dat jouw kanaal ook aanbevolen wordt bij dat kanaal, wat jij aanbeveelde.

 • De ruimte in de 'about' ruimte gebruik je best zo volledig mogelijk. Laat zien wat de kijkers kunnen verwachten, gebruik je credo, de juiste zoekwoorden of keywords die de inhoud of je kanaal omschrijven, de CTA, de thumbnail en vooral ... vergeet je contactgegevens niet! Vermeld hier ook je links naar je website(s) en je andere social media kanalen. De vier belangrijkste worden zelfs in de banner getoond! Bijvoorbeeld je twitter link of je call-to-action.

 • Wat we zeker niet willen is dat nieuwe bezoekers meteen gaan wegklikken. Zorg ervoor dat de video in de 'about' pagina boeiend en prikkelend is!

Als u andere tips of opmerkingen over dit artikel heeft laat het ons weten. Wij kijken er naar uit!

Een bedrijfsfilm laten maken door ons kan uiteraard ook, geef ons snel een seintje en we maken een afspraak!

Dit artikel delen op Twitter, Facebook of Google+ kan uiteraard ook.


Uitgelicht
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square