HOME | BLOG | BLOGPOST

Digitale Media Trend in 2016!


digitale media trend, bedrijfsfilms laten maken

“Wat gaat de trend zijn voor het komende jaar?” Elk jaar probeer ik, zoals zo vele anderen, hier een antwoord op te vinden.

Voor onze business, het maken van bedrijfsfilms, nog steeds een belangrijker wordend item op het internet, zie ik dit jaar een viertal trends, die zich mijn inziens gaan doorzetten in 2016.

Ik ben elk jaar benieuwd, hoe ikzelf op al mijn voorspelde trends, gereageerd, geageerd heb. Dat de klant hier een grote (de grootste) rol van betekenis in zal spelen, moge duidelijk zijn.

Wat ga ik onthouden van 2015? Vooral de groei en de kracht van live streaming technologie, zoals Periscope of Blab. De opkomst en groei van nieuwe video platforms. Facebook, Instagram zijn hier belangrijke voorbeelden van. Tenslotte is er de druk van e-commerce op alle social media platforms.

Maar wat kunnen we nu verwachten voor 2016?

  • 360 video's en Virtual Reality Storytelling

  • Langere inhoud herwint terug terrein

  • Nostalgie was hot in 2015

  • Social Media brengt het goed in mensen naar boven

360 video’s en Virtual Reality storytelling

360 graden video, Virtual reality, bedrijfsfilms laten maken

Zoals bij de meeste nieuwe technieken gaat het een tijdje duren vooraleer deze goed gebruikt gaan worden. (Bij filmmakers duurde het ook enige tijd vooraleer ze de films maakten die we nu kennen)

Platformen zoals YouTube, Vine of Twitch creëren als het ware nieuwe methodes om verhalen te vertellen. Het komend jaar zal blijken of er platformen gaan ontstaan waarbij men gebruik gaat maken van de nieuwe technieken, 360 graden video’s en de Virtual Reality video’s.

Naarmate meer gebruikers de toch wel meeslepende video-ervaring van virtual reality gaan gebruiken, zullen wij als makers, kanalen moet vinden waar we deze gebruikers kunnen bereiken. Ik ben benieuwd of er in 2016 al zo een kanaal zal opstaan!

bublcam handig om bedrijfsfilms laten maken

Van de Bublcam heb je misschien al gehoord? Deze eerste 360 bolvormige camera laat je zonder blinde vlekken een zicht op de hele wereld zien. Dit is echt een totaal nieuwe en andere manier van zaken in beeld brengen. Je hoeft je ook nooit af te vragen wat er zich achter de camera bevindt :)

Ik ben benieuwd hoe deze twee nieuwe vormen van video onze kijk op de wereld (bedrijven) gaat veranderen.

Langere inhoud herwint terug terrein

De afgelopen tijd zagen we dat bedrijven constant en vooral snel moesten inspelen op de actualiteit. Ook moesten ze blijven converseren met hun klanten over dit of andere onderwerpen.

We merken momenteel echter dat consumenten ook in zijn voor een langere ‘commitment’, een langer verhaal. Consumenten willen zich verbonden voelen met een merk. Dus het creëren van een emotionele connectie met klanten is de beste manier om loyaliteit met hen op te bouwen. Vele merken zullen dus (nog) meer hun verhaal moeten vertellen.

Dus naast het reactieve en de real time content gaan we dit jaar in vele gevallen een hybride content strategie zien, dus inclusief ‘storytelling’.

Nostalgie was hot in 2015

nostalgie hot bij bedrijfsfilms laten maken

Dat nostalgie altijd al een sterk marketing tool is geweest moge duidelijk zijn. De huidige twintigers en dertigers zijn ongelooflijk kapitaalkrachtig. En zodoende zijn marketers steeds aan het experimenteren om nostalgische gevoelens te provoceren bij deze doelgroep.

Iedereen heeft het steeds drukker. Alles gaat sneller dan ooit te voren. We ontvangen steeds meer prikkels. Het is onmogelijk om het rustiger aan te doen. Het ‘moment’ pakken is voor iedereen belangrijk geworden en we beseffen dat.

Of het nu de nieuwe Star Wars film is of de ‘Back to the Future Day’ afgelopen Oktober, nostalgie is overal en zal een nog belangrijker marketing instrument worden in 2016.

Social media kan het goede in mensen naar boven brengen

je suis charlie, bedrijfsfilms laten maken

Aan studies die de negatieve effecten van social media benadrukken geen gebrek. Bemoedigend en opvallend is echter dat de trend is ingezet, en zich in 2016 zal ontplooien, dat social media ook goede kanten heeft. Het goede uit mensen naar boven haalt.

Zeker het afgelopen jaar met veel terreur aanslagen zagen we mensen via social media een veilig onderdak vinden, te weten komen waar hun geliefden waren en of het goed met ze ging. Voorbeelden te over. Deze gebeurtenissen hebben ons de positieve kanten van social media laten zien en verandert de negatieve perceptie die veelal heerste.

Op social media zien we de hele tijd mensen die elkaar steunen. Onze wereld wordt kleiner, waar iedereen elkaar probeert elkaar te helpen in de nasleep van afgelopen drama’s. Omdat we makkelijk met elkaar kunnen communiceren, kunnen we elkaar ook snel en makkelijk genezen. Samen sympathiseren, ‘empathiseren’ … samen bouwen aan een betere toekomst!

bedrijfsfilms laten maken vs social media

Bedrijfsfilm laten maken en u denkt aan 'Bedrijfsfilms Belvedere'? Aarzel niet om ons te contacteren.

Bel (0032) 475 60883 of mail ons

Dit artikel delen op Facebook, Twitter of Google+ stellen we ook altijd op prijs, alvast bedankt!


Uitgelicht
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square