HOME | BLOG | BLOGPOST

De 7 leukste filmtips voor tijdens de feestdagen!


filmtips voor tijdens de feestdagen

De 7 leukste tips om uw videocamera nog eens te gebruiken met Sinterklaas en het Kerst- en Nieuwjaarsfeest.

Videocamera’s zijn heel leuk om te hebben. Vaak komen ze echter in de achterste lade terecht, na ze 1 of 2 keer gebruikt te hebben. Lees hier de 7 leukste videotips om uw camera nog eens te gebruiken tijdens de komende feestdagen.

video laten maken tijdens de feestdagen
  1. Voorkom teleurstelling. Kent u dat, dat uw kinderen een liedje zingen en de batterij van uw videocamera leeg is? Haal uw videocamera nu alvast van stal: controleer de batterijen, is het ISD-schijfje leeg, heeft u nieuwe DVD-tjes beschikbaar om opnames te maken. Kortom, bereidt u goed voor door uw materiaal nu alvast eens op te zoeken, te updaten en de batterijen op te laden.

  2. Bereid uw kinderen voor. Als uw kinderen op voorhand weten dat papa of mama video opnames zal gaan maken met Sinterklaas, met Kerst of met Nieuw, zullen ze daar vast eens over nadenken. Kinderen houden van het hebben van een podium en van aandacht. Als u ze wat op voorhand laat weten dat u gaat filmen, zullen het geweldig vinden hun eigen The Voice te houden onder broertjes en zusjes of eventueel neefjes en nichtjes die ook komen eten.

  3. Nu u toch uw camera tijdig uit de kast heeft gehaald: Vaak worden er in familiefilms van hobby’isten enkel opnames gemaakt van de dag zelf. Nu u uw camera reeds van stal heeft gehaald, maak ook eens een filmpje van uw vrouw die de voorbereidingen aan het eten legt, of wanneer de kinderen de kerstboom aan het optuigen zijn.

  4. Heeft u het programma Movie Maker tot uw beschikking, denk er eens over om uw Kerstwens in een videogroet te versturen! Houd het filmpje compact, minder dan 1 minuut… Lees hier uitgebreide tips over uw Kerstwens als videogroet: http://www.computeridee.nl/workshop/verstuur-eens-een-video-kerstgroet/

  5. Pak uw videocamera eens mee naar de Kerstreceptie van uw werk. Ook daar wordt weinig gedacht aan het maken van een leuk filmpje van de Kerstreceptie, terwijl veel mensen thuis een camera hebben. Wees er als eerste bij en leg het feestje vast op band. Ook uw werkgever zal het gebaar appreciëren!

  6. Wordt er op de school van uw kinderen een Kerstfeestje gehouden? Heeft u de kans om daar heen te gaan. Overleg met de juf of meester van uw kids, en kom het Kerstfeestje vastleggen op video. Leuk voor uzelf, voor de klas, voor uw kids en ook voor andere ouders.

  7. Wanneer u ook filmt, en waar u ook filmt. Bereid mensen op voorhand voor. Niet iedereen is er op gesteld om plots op band vastgelegd te worden. Komen uw schoonouders eten? Laat uw schoonmoeder even weten dat u uw videocamera zult gebruiken; ook uw vrouwelijke collega’s zullen het op prijs stellen als ze even op voorhand weten dat iemand de feestelijkheid op band zal vastleggen! Fijne feestdagen! www.bedrijfsfilmsbelvedere.com


Uitgelicht
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square