SEO VIDEO - BEDRIJFSFILM 

23 TIPS

 

Geef uw bedrijfsfilm of andere videoproductie een duidelijke naam. Liefst die naam, waarvan je weet dat mensen er op gaan zoeken in zoekmachines. (bijvoorbeeld Google) - title tag information

Online Video SEO tip 1

Geef een juiste omschrijving mee aan uw online video. Google kan nog geen beelden lezen, maar leest wel uitleg waar de video over gaat. In deze omschrijving gebruik je best weer de juiste 'keywords'. ('keyword'=dat woord wat uw klanten intypen in Google om bij uw site te komen)

Online Video SEO tip 2

De uitgebreide omschrijving zou minstens 200 woorden moeten bevatten.
(YouTube zal deze omschrijving zelfs gebruiken om een ranking te geven voor super-long tail keywords.)

Online Video SEO tip 3

De lengte van uw video is belangrijk. Je publiek zo lang mogelijk boeien is voor de Google ranking belangrijk. Het snel wegklikken van een video is nefast. Een trailer of korte video wordt zo goed als altijd volledig uitgekeken!

Online Video SEO tip 4

Likes en dislikes zorgen uiteindelijk voor een hogere ranking in Google

Online Video SEO tip 5

Please reload

Als u meerdere video's of bedrijfsfilms heeft en deze staan in een video portal of gallery, kunt u deze best categoriseren en van tags voorzien.
Uw bezoekers kunnen zo eenvoudiger navigeren en zullen daardoor minder snel afhaken.

Online Video SEO tip 6

Per video één landingspagina. Niets is zo vervelend als er meerdere filmpjes tegelijkertijd afspelen. Wij zorgen ervoor dat uw video een hoge kwaliteit heeft, zorg ervoor dat de video-ervaring van de bezoeker dit ook blijft.

Online Video SEO tip 7

Gebruik interactieve video elementen om in contact te komen met uw kijkers. Concreet betekend dit dat je de kijkers op het juiste moment moet helpen bij een CTA, 'call-to-action'. Denk aan; een prijsvraag, een aanbieding, in-video links, onderzoek of een invulformulier, ...

Online Video SEO tip 8

Gebruik YouTube als tussenstap. (mag zowiezo niet ontbreken in uw communicatie mix) Laat op YouTube in het kort dingen zien, in-video CTA (call-to-action), prikkel mensen ... motiveer mensen om naar uw website te gaan.

Online Video SEO tip 9

Maak je gebruik van een preview? Dan raden wij u wel aan, om deze preview een andere titel en samenvatting mee te geven. Beschouw hem als een andere video/content. (Zorg steeds voor een opvallende eerste shot)

Online Video SEO tip 10

Please reload

Door goede content (inhoud) te bieden doe je aan horizontale marketing. Het zorgt voor mond-op-mond reclame, via internet uiteraard. Dit zorgt snel voor een betere ranking van je bedrijfsvideo. Word 'micro-influencer'!

Online Video SEO tip 11

Zorg ervoor dat je bedrijfsfilm eenvoudig te delen is. De kans dat je extra inkomende links krijgt vergroot aanzienlijk.

Online Video SEO tip 12

Maak een korte versie van je bedrijfsfilm. Deze wordt sneller gedeeld via allerhande microblogs (bv. Twitter) en gaat zodoende voor een hogere Google ranking van je website zorgen.

Online Video SEO tip 13

Zorg ervoor dat bezoekers commentaar geven op je bedrijfsfilm. Vraag hen om je video te liken of om zich te abonneren. Abonneer u bijvoorbeeld op onze YouTube pagina, dank u!

Online Video SEO tip 14

Organiseer je YouTube kanaal! Hoe?

Lees ons Blog "Waaraan moet je YouTube kanaal voldoen?"

Online Video SEO tip 15

Please reload