SEO VIDEO - BEDRIJFSFILM 

23 TIPS

SEO-online-video-tips-hoger-in-google-ranking
 

HOME | INFO BEDRIJFSFILMSSEO ONLINE VIDEO | SEO VIDEO 23 TIPS

Geef uw bedrijfsfilm of andere videoproductie een duidelijke naam. Liefst die naam, waarvan je weet dat mensen er op gaan zoeken in zoekmachines. (bijvoorbeeld Google) - title tag information

Online Video SEO tip 1

Geef een juiste omschrijving mee aan uw online video. Google kan nog geen beelden lezen, maar leest wel uitleg waar de video over gaat. In deze omschrijving gebruik je best weer de juiste 'keywords'. ('keyword'=dat woord wat uw klanten intypen in Google om bij uw site te komen)

Online Video SEO tip 2

De uitgebreide omschrijving zou minstens 200 woorden moeten bevatten.
(YouTube zal deze omschrijving zelfs gebruiken om een ranking te geven voor super-long tail keywords.)

Online Video SEO tip 3

De lengte van uw video is belangrijk. Je publiek zo lang mogelijk boeien is voor de Google ranking belangrijk. Het snel wegklikken van een video is nefast. Een trailer of korte video wordt zo goed als altijd volledig uitgekeken!

Online Video SEO tip 4

Likes en dislikes zorgen uiteindelijk voor een hogere ranking in Google

Online Video SEO tip 5

Please reload

Als u meerdere video's of bedrijfsfilms heeft en deze staan in een video portal of gallery, kunt u deze best categoriseren en van tags voorzien.
Uw bezoekers kunnen zo eenvoudiger navigeren en zullen daardoor minder snel afhaken.

Online Video SEO tip 6

Per video één landingspagina. Niets is zo vervelend als er meerdere filmpjes tegelijkertijd afspelen. Wij zorgen ervoor dat uw video een hoge kwaliteit heeft, zorg ervoor dat de video-ervaring van de bezoeker dit ook blijft.

Online Video SEO tip 7

Gebruik interactieve video elementen om in contact te komen met uw kijkers. Concreet betekend dit dat je de kijkers op het juiste moment moet helpen bij een CTA, 'call-to-action'. Denk aan; een prijsvraag, een aanbieding, in-video links, onderzoek of een invulformulier, ...

Online Video SEO tip 8

Gebruik YouTube als tussenstap. (mag zowiezo niet ontbreken in uw communicatie mix) Laat op YouTube in het kort dingen zien, in-video CTA (call-to-action), prikkel mensen ... motiveer mensen om naar uw website te gaan.

Online Video SEO tip 9

Maak je gebruik van een preview? Dan raden wij u wel aan, om deze preview een andere titel en samenvatting mee te geven. Beschouw hem als een andere video/content. (Zorg steeds voor een opvallende eerste shot)

Online Video SEO tip 10

Please reload

Door goede content (inhoud) te bieden doe je aan horizontale marketing. Het zorgt voor mond-op-mond reclame, via internet uiteraard. Dit zorgt snel voor een betere ranking van je bedrijfsvideo. Word 'micro-influencer'!

Online Video SEO tip 11

Zorg ervoor dat je bedrijfsfilm eenvoudig te delen is. De kans dat je extra inkomende links krijgt vergroot aanzienlijk.

Online Video SEO tip 12

Maak een korte versie van je bedrijfsfilm. Deze wordt sneller gedeeld via allerhande microblogs (bv. Twitter) en gaat zodoende voor een hogere Google ranking van je website zorgen.

Online Video SEO tip 13

Zorg ervoor dat bezoekers commentaar geven op je bedrijfsfilm. Vraag hen om je video te liken of om zich te abonneren. Abonneer u bijvoorbeeld op onze YouTube pagina, dank u!

Online Video SEO tip 14

Organiseer je YouTube kanaal! Hoe?

Lees ons Blog "Waaraan moet je YouTube kanaal voldoen?"

Online Video SEO tip 15

Please reload

Gebruik uiteraard de beste keywords in je metadata, maar vergeet ook niet de waardevolle 'long-tail' keywords.

Online Video SEO Expert tip 1

Vul ook verborgen 'tags' in de html code van je video landings pagina. Zoals de OpenGraph tags van Facebook of Twitter. "#"

Online Video SEO Expert tip 2

Schrijf al het gesprokene in de video uit en voeg dit toe aan de html van iedere pagina waar de video staat. Transcripties spelen een belangrijke rol bij de ranking.  

 

3 belangrijke voordelen; 

 

1. de kijkers kunnen lezen als ze toevallig op dat moment niet kunnen luisteren
2. je voorziet de Google zoekmachine van een heleboel keywords
3. je kunt dit script gebruiken voor een blog post, waar vervolgens de lezers weer kunnen teruglinken naar je video.

Online Video SEO Expert tip 3

Host je bedrijfsfilm op je eigen domein. (Niet op dat van bijvoorbeeld YouTube, anders gaan zij met de credits aan de haal van jouw content) De video search moet leiden naar uw website.

Online Video SEO Expert tip 4

Essentieel is een goed geconfigureerde video sitemap. (Veel platformen hebben een automatische video sitemap) Elke nieuwe online video zou een link moeten hebben naar een landingspage, vandaar de waarde van bijvoorbeeld een video gallery.

Online Video SEO Expert tip 5

Please reload

 

Als je optimaliseert rond je 'video keywords' zal Google je bedrijfsfilm ook een goede/hogere ranking geven. 

Online Video SEO Expert tip 6

Gebruik online communities (Linkedin, Quora) om online video's te delen. Zoek bijvoorbeeld naar vragen die je met je bedrijfsfilmpje kunt beantwoorden. Schrijf dan een begeleidende brief, uiteraard samen met de link naar je video.

Online Video SEO Expert tip 7

In verband met duplicate content raden wij aan uw bedrijfsfilm eerder dan de maker op het internet te plaatsen en te indexeren!

Online Video SEO Expert tip 8

Please reload

SEO Online Video, 23 praktische tips  Deel deze tips!

 

 

Een geoptimaliseerde bedrijfsfilm - bezoekers vinden uw bedrijfsfilm makkelijker - hogere Google ranking van uw website

 

U wenst een bedrijfsfilm of een andere videoproductie te laten maken,

neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of andere vraag.

Mail ons of bel (0032) 475 604883

 

Zou een collega van u ook deze argumenten moeten weten? Kopieer dan de URL en mail ze of nog beter ... deel dit artikel via Facebook, Twitter of Google+ (zie hierboven)

Bedrijfsfilm laten maken? Verder zoeken is zinloos

Online-video-seo-tips-bedrijfsfilms-hoger-in-google